Fyllda mackor

jun 8, 2012 | Frukost, Gott och blandat

Jag fick frågan för någon vecka sedan om jag kunde göra 36 mackor till en vän. Självklart sa jag ja! Jag började genast fundera på vad mackorna skulle innehålla. Jag hade en budget så vissa ingredienser uteslöts direkt. Jag hade en tanke på att baka allt bröd men insåg att jag inte skulle hinna på grund av tiden då mackorna skulle levereras. Det blev baguette med ruccola, hummus, fetaost, körsbärstomater, rödlök, paprika, toppad med olivolja, peppar och sesamfrön. Jag skulle göra mackorna på morgonen för då tar min yngsta son en förmiddagslur. Han somnade snällt i vagnen, jag började tillverka…men då mitt i en baguette så vaknar han och vill inte somna om. Ja, vad gör man…jo man hänger sonen på ryggen i en sele. Så under tillverkningen av 36 mackor hade jag en hängande son på ryggen som snällt accepterade läget. Tack älskade son för att du har sånt tålamod. Mackorna blev uppskattade och alla blev nöjda. Smaklig spis!

Hummusbaguette

Du behöver: Baguette, ruccolasallad, hummus, fetaost, körsbärstomater, rödlök, paprika, svartpeppar, olivolja och sesamfrön.

Recept på hummus:

  • 1 burk Kikärter
  • 3 msk Tahinipasta
  • Färskpressad citronsaft, några msk
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor (färsk vitlök)
  • 1 nypa spiskummin
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

Häll av kikärtorna. Mixa allt utom citronsaft, salt och peppar. Smaka av med salt peppar och citronsaft.

Sen är det bara att grunda med ruccolasallad, klicka i hummus, garnera med tomater, fetaost, paprika och rödlök. Toppa med olivolja, peppar och sesamfrön. Lycka till!