Blundar och omfamnas av en lökdoftande skog. Ramslöken har börjat breda ut sin gröna matta på många ställen runtom på ön. För någon dag sedan blev jag bjuden på tjejmiddag. Middagen startade med en soppa gjord på ramslök. Sen blev vi serverade blomkålsbiffar med en broccolisallad, rökt skinka och kallrökt lax. Det var längesen jag åt så god mat. Vällagat med mycket kärlek.
Blomkålsbiffar från ”Green kitchen stories”
Ingredienser
200 g vit quinoa
200 g blomkålsbuketter
1 stor näve ramslök/rödlök
4 ägg
200 g fetaost
2 dl havregryn
havssalt och svartpeppar
olivolja till stekning
Såhär gör du
Koka quinoan efter anvisningarna på förpackningen, låt den svalna. Mixa blomkålsbuketterna tills de får risaktig konsistens. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt vila i kyl ca. 30 minuter. Forma sedan smeten till valfritt antal biffar och stek dem gyllenbruna i olja. Servera med vad du vill, gärna broccolisallad.