VEGO TACOS!

aug 22, 2018 | Vego

39777306_2069947146589334_8465414878679531520_n

Barnen utropade att det här var det godaste de ätit. Vi måste laga det här hemma och bjuda pappa på. Det här är helt sant. Jag hittar inte på. De var lyriska över att linser smakade som ”riktig” tacofärs. Annars är inte linser någon höjdare hemma hos oss. Men du kommer det serveras i form av tacos. För övrigt var det mina föräldrar som serverade oss den här supergoda middagen. Receptet hittar du nedan. Testa, jag vågar lova att du inte kommer bli besviken.

BELUGATACOS

Portioner: 4

Belugalinsröra
3 dl belugalinser (torkade)
½ gul lök
½ dl rapsolja
1 påse tacokrydda
400 g krossad tomat (1 burk)
1 dl vatten
lite rapsolja att ringla över
gott till:
1 mango
1 rödlök
1 paprika
2 dl majs
30 g salladsblad
2 dl riven ost
3 avokador (i bitar eller mosade till guacamole)
tomatsalsa
gräddfil
en kruka färsk koriander

8 tortillabröd, köpta eller hembakade:
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 msk rapsolja
1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och olja och rör ihop till en smidig deg.
2. Dela degen i cirka åtta bitar. Kavla ut varje bit till en rund, tunn kaka. Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, så att den blir riktigt het. Grädda tortillabröden på båda sidor någon minut, tills de tar lite färg. Lägg i en handduk, så att de håller sig varma. Frys in bröd som inte går åt.

1. Koka linserna i 15–20 minuter. Låt svalna i kokspadet medan övriga tillbehör görs i ordning.
2. Tärna mango, finhacka lök, skölj och skär paprikan i bitar, skölj majs och salladsblad. Tärna avokado eller mosa till guacamole. Gör tortillabröd om du väljer att baka dem själv.
3. Finhacka lök till belugalinsröran. Bryn löken i olja i en stor gryta eller panna. Tillsätt tacokryddan, och fräs så att det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja, så att det inte bränner fast.
4. Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Ringla lite olja över och rör runt. Toppa med några blad färsk koriander.

Recept: Sara Ask och Lisa Bjärbo, Deras fina kokböcker hittar du här.

39861876_255954428579529_4142229316832329728_n

39799796_1502862239814887_5654497764294262784_n

39777304_1777710998992375_6311489574304481280_n