Wallenbergare med rårörda
lingon, ärtor och pressad potatis
En riktig klassiker som uppskattas av både barn och vuxna.
Se till att alla ingredienser till wallenbergarna är kalla när
det är dags att börja laga!
Du behöver:
500 g kalvfärs
2 dl vispgrädde
4 äggulor
Flingsalt och nymalen peppar
Smör till pannan
Till Servering:
Pressad potatis
1 paket frysta ärtor (200 g)
Rårörda lingon:
4 dl lingon
1/2-1 dl strösocker
Gör så här:
Börja med lingonen. Lägg bär och socker i en skål.
Rör tills sockret har löst sig. Det brukar ta ca 10 minuter. Klart!
Koka sedan potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av och pressa den.
Nu till biffarna, arbeta in grädden i färsen lite i taget. Tillsätt sedan gulorna, en i taget,
rör om hela tiden. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar
och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp en panna med smör
och stek wallenbergarna på svag värme, ca 4 minuter på varje sida eller tills
de är genomstekta.
Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Servera wallenbergarna tillsammans med
den pressade potatisen, ärtor och rårörda lingon. Smaklig spis!