After work/barnkalas!

apr 4, 2014 | Gott och blandat, Kött, Vego

Idag hade vi bjudit i släkt och vänner till ett afterwork/dagis/skola om där vi skulle fira ett av våra barn som fyller år. Men nu blev kalaset uppskjutet pga av att ett av syskonen hade feber. Jag är ärligt talat ingen barnkalasmamma. Jag står mest i köket medan min man får styra upp barnkalaset. Han är bättre på lekar och sånt. Jag tycker det ultimata kalaset är blandningen av vuxna och barn. Därför tror jag ett ”after work” kalas kan bli toppen, alla får träffas och umgås, vuxna och barn. Jag har lusläst kokböcker och sökt på nätet efter ”after work” recept. Om vädret håller är det trevligt att grilla. Men vad vill då en blivande 5-åring bjuda på sitt kalas. Jag vet ett tillbehör som står högt på hans lista. Han åt det första gången hos våra grannar förra helgen, stekt matbanan med lite flingsalt. Väldigt gott och enkelt. Jag har funderat och kommit fram till följande meny. Men som sagt den här menyn kommer lagas till när kalas nalkas nästa gång!

Grönsaksshot – äpple, spenat, ingefära och mynta.

Grillspett/vego– olika betor (rödbeta, polkabeta) och halloumi.

Grillspett – kyckling marinerad med chili, vitlök, ingefära och honung.

Bulgursallad – med olika grönsaker.

Stekta matbananer – med flingsalt

Turkisk yoghurt med chevré

Tårta till dessert och fiskdamm såklart!

Här kommer ett pysseltips! Jag gjorde det här flaggspelet till en annan tårta, därav texten.

vimplar till tårta