Ägghalvor med brynt smör

feb 8, 2023 | Gott och blandat, Högtider, Påsk

Ägghalvans dag. Lika gott med ägg på en knäckemacka som tillbehör på en buffé eller till brunchen. Här kommer ett recept jag hittade på Elle Mat & Vin. Jag serverade äggen under en av påskens dagar.

Ingredienser till 4 portioner

4 hårdkokta ägg
25 g smör
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk crème fraiche
1 msk hackad bladpersilja
1 msk finhackad gräslök
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

1 handfull färsk körvel
25 g färsk valfri rom, t ex stenbitsrom eller laxrom

  1. Koka äggen i 8–10 minuter om du inte redan har kokta ägg. Kyl, skala och halvera äggen.
  2. Smält smöret i kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Låt svalna. Pilla ut äggulorna och mosa ihop med smör, citronsaft, crème fraiche och hackade kryddörter med hjälp av en gaffel. Smaka av med salt och peppar och fyll ägghalvorna med fyllningen. Garnera med lite körvel och rom och servera.
ägghalvor_brynt_smör