Allt annat än en vanlig ”pudding”!

feb 26, 2013 | Okategoriserade

Ett av mina ”fynd” i grönsaksavdelningen är squashen. Den är inte ny för mig som grönsak,  men jag har märkt att många recept nu för tiden innehåller just squash. Du kan t.ex ersätta den med pasta. Hyvla tunna strimlor med osthyvel, fräs snabbt med lite vitlök i en het panna med olivolja. Så gott. Eller som i det här receptet, en bra grund till makaronilådan. Smaklig spis!

Du behöver till 4 personer:

2 squasher, ca 800 g, flingsalt, 2 vitlöksklyftor, olivolja, 2 msk hackad färsk timjan, nymalen svartpeppar, ca 350 makaroner.

Getsostsås: 50g smör, 2 msk mjöl, 1 dl vispgrädde, 4 dl mjölk, rivet skal av 1 citron, 250-300 g getost.

Gör så här: Beredning: Riv squashen grovt och blanda rivet med lite salt i en sil. Låt rinna av i ca 20 min och pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt.

Hacka vitlöken. Fräs squash och vitlök i olivolja. Blanda timjan och krydda med peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av.

Smält smöret till såsen. Rör ner mjölet, späd med grädde och mjölk. Låt sjuda i ca 5 min. Blanda ner citronskal och smula ner det mesta av osten. Smaka av med salt och peppar.

Varva makaroner, squash och sås i en smord form. Avsluta med ett lager squash och smula över resten av osten. Gratinera mitt i 225 grader varm ugn i ca 20 min. Smaklig spis!

bild 1 (5)

 

bild 2 (6)

 

Receptet kommer från tidningen Femina, nr 3.