Biffar av olika slag går alltid hem hos stora och små i vår familj. Ibland smaksätter vi med ajvar, fårost eller goda kryddor. Men idag blev det klassiska biffar med ägg från våra egna höns, samt lite glutenfritt ströbröd, salt och peppar. Till det blev det rostad potatis och sötpotatis. Vi gillar kål i var familj och vitkål finns alltid på bordet. Vanligtvis precis som den är, gärna i stora bitar så käkarna får jobba lite. men idag hade vi även den är goda varianten som kan bli rätt mycket drag i om man gillar det. Smaklig spis!
Rostad potatis med biffar, allt-i-ett
Rostad potatis
Ett gäng potatisar och 1-2 sötpotatisar
olivolja
salt och peppar
Biffar
500 g blandfärs eller nötfärs
2 ägg
en näve ströbröd
salt och peppar
ev en skvätt vatten eller mjölk
Börja med att sätta på ugnen på 220 grader. Klyfta potatisen och skär östpotatisen i mindre bitar. Jag gillar att ha kvar skalet på bägge sorterna. Lägg potatisen på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Låt den va inne ca 20-30 min.
Rör ihop allt till biffarna. Forma till lagom stora biffar. Stek i smör så de får yta. När alla är klara lägger du in dom i ugnen på plåten tillsammans med potatisen, när det är ca 5-10 min. Låt de bli bli klara i ugnen. Servera med den här goda salladen som hittar på recept nedan.
