Ännu en fantastisk soppa, denna med fisk!

sep 26, 2014 | Fisk, Okategoriserade, Skaldjur, Soppor

Har gäster så jag hinner skriva mer än att kvällen är ung och hittills har den varit väldigt trevlig. Har precis ätit rawfoodtårtan som finns med i ett inlägg här på bloggen.Nu dags för te. Hoppas du har en lika trevlig kväll som jag. Puss och kram skumbanan!

Fantastisk fisksoppa

Tid: ca 60 min

Ingredienser:

600-700 g filé av t ex torsk och lax

1 Gula lökar

3 vitlöksklyftor

2 msk Olivolja

1 Fänkål (350g)

1 Morot

5 Råa potatisar

1,2 liter vatten + 3 fiskbuljongtärningar

1 tsk Timjan

1 Burk körsbärstomater

Salt

Peppar

1 Kuvert saffran (½  g)

2 dl Torrt vitt vin

400 g Räkor

Saft av ½ apelsin

1 Kruka färsk timjan

Gör så här:

  1. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Strimla fänkålen. Skala och skär moroten i stavar. Skala och skär potatisen i tärningar.
  2. Fräs gul lök och vitlök i olja i en stor kastrull. Lägg potatis. Häll i vatten. Smula i buljongtärningar och timjan. Häll i burken med körsbärstomaterna. Salta och peppra försiktigt.
  3. Koka upp låt soppan koka i ca 30 minuter. HIT kan man förbereda och i så fall koka upp soppan när det är dags för de sista momenten.
  4. Rensa räkorna. Skär fiskfileérna i lagom stora bitar. Sjud fiskbitarna sakta i den kokheta soppan 3-6 minuter. Lägg sedan i räkorna.
  5. Smaka av soppan med pressad apelsin och mer kryddor om det behövs. Strö över repad timjan över soppan.
  6. Servera soppan med ett gott bröd och gärna aioli.

fisksoppa