Är glad om jag får kissa ensam!

jan 28, 2015 | Gott och blandat, Okategoriserade, Rawfood, Sött

När vi åt middag igår så kände jag mig så glad för ALLA satt ner och åt sin mat och vi körde något som vi kallar ”varvet runt”. Det innebär att var och en i familjen får berätta om en händelse under dagen och då ska alla andra lyssna. I samma sekund som vi var klara med ”varvet runt” vänds friden till ett ljudinferno och Petter och jag bara tittar på varandra och försöker andas. Ett barn tränar på sin pianoläxa i köket, en annan ropar färdig från toaletten, den tredje ska fortsätta med projektet tälja pinnar vid köksbordet, den fjärde är bara trött och försöker göra sig hörd. Det kanske inte låter så farligt och det är det inte. Det var bara kontrasten från lugn middag till något annat. Men så här är verkligheten. En sak jag reflekterade över när jag såg veckans annonsvaror och det sjyssta priset på toalettpapper är att jag sällan är ensam på toaletten. Men när jag lyckas vara det känns det som lyx och den enda just nu egna tiden då jag samtidigt kan vika handdukar. Verkligheten med fyra barn? JA!

TIPS! Den här veckan bjuder också på grymt bra pris på kokosmjölk! 2 för 15 kr. Gå och hamstra kokosmjölk!

Idag hittade jag en superfin hemsida Nillas Kitchen. Jag testade ett recept på raw chokladkola utan vitt socker! Supergott! Testa du med! Receptet kommer från den hemsidan!

100 g urkärnade medjooldadlar (Medjool är de dadlar som ofta går att köpa i lösvikt och är extra stora och saftiga. Det kan tyvärr inte vara andra sorters dadlar)
1 dl kakao
1 krm salt
2 msk virgin/kallpressad kokosolja

Gör så här:
Kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser utom kokosoljan tillsammans i en matberedare tills att det bildas en boll eller en klibbig klump. Tillsätt kokosoljan och mixa ytterligare någon minut. Koladegen blir klibbig och lite oljig.
Kavla ut degen till en rektangel mellan två bakplåtspapper till 2-3 mm-tjocklek.
Ställ i kylen eller i frysen för snabbare nedkylning. När degen har stelnat (30 min i frys – 1 timme i kyl). ta ut och skär upp i fyrkanter. Förvara chokladkolan i kylen!

 

IMG_3672.JPG