Årets marknadsförare!

nov 25, 2013 | Okategoriserade

Först och främst, Grattis Östenssons till utmärkelsen ”Årets markandsförare”.

Östenssons – För inspirerande marknadsföringsarbete där särskilt årets reklamfilm sticker ut. En film där Vd:n bjuder på sig själv och där den lokala känslan genomsyrar på det bästa av sätt. Underhållande och säljande med glimten i ögat. Företaget jobbar också föredömligt på sociala medier, med bland annat en härlig blogg som ger både inspiration och kunskap på ett lättsmält och underhållande vis.

 

Jag vaknade av att jag i sömnen knåpade ihop julklappsrim. Varför just rim? Jag tror jag vet svaret. Vi har börjat med en ny julklappstradition i vår familj som är väldigt trevlig och som jag kan rekommendera alla familjer. Alla vuxna får ett namn på en hemlig lapp några veckor innan jul. Du ska sedan köpa en julklapp till den personen och skriva ett rim som både ger ledtrådar till innehållet och till dig själv. Förberedelserna har redan börjat, för min del redan i sömnen. Jag kommer oftast på bra texter eller ideér precis innan jag somnar därför har jag alltid en bok vid sängen som jag kan göra anteckningar i.

Helgen som gick bakade jag och familjen pepparkakor, tjuvstartade med att plocka fram adventsljusstakar. Snart blir det också lussebak. Sugen på saffran? Den här veckan i annonsbladet finns det med ”Gotländsk saffranspannkaka”. Det är en riktig klassiker på ön där jag bor. Lycka till!

Gotländsk saffranspannkaka (på färdig risgrynsgröt)

1 kg färdig risgrynsgröt, 2 paket saffran á 0,5 g saffran, 3 msk strösocker, 1/2 tsk vaniljsocker, 3 st ägg, 1 dl sötmandel, 1,5 dl vispgrädde. smör till formen, 1/2 tsk salt.

GÖR SÅ HÄR

  1. Skålla och skala och grovhacka mandeln.
  2. Stöt saffran med vaniljsocker och strösocker i en mortel, blanda det med grädden, tillsätt saltet, rör om.
  3. Blanda det och mandeln och uppvispade äggen med gröten.
  4. Smörj en ungsäker form med smör,Häll i smeten(den skall vara ca 2-2,5 cm tjock).
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 C ca 30 minuter.
  6. Servera den ljummen med vispad grädde och valfri sylt (Helst salmbär)

 

Serveringsförslag: Serveras ljummen med vispad grädde och sylt

Dryckestips: Nybryggt kaffe

saffranspannkaka_stor

Recept från kokaihop.se
Bild från gotlandsdelikatesser.se