Asiatisk biffsallad på ryggbiff

jul 5, 2022 | Kött, Nöt

Den här salladen blir man lätt beroende av och det går att kombinera med vad man har hemma. Det är dressingen som gör salladen. Om du inte äter kött kan du använda tofu eller stekt halloumi. Nu när ljuset börjar komma tillbaka längtar jag efter färgglad mat och då är den här salladen perfekt.

Ps. Den är nästan ännu godare dagen efter då alla smaker satt sig. Perfekt till matlådan.

Asiatisk biffsallad

  • Ryggbiff för 4 pers , ca 150 g per person
  • 200 g glasnudlar
  • 3 salladslökar
  • 1 färsk mogen mango eller 1/2 paket frusen mango
  • 2 morötter
  • En näve sockerärtor
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • salt & peppar
  • olja att steka i

Dressing

  • 2 lime
  • 3 msk fisksås
  • 1,5 msk socker
  • 1 vitlöksklyfta,skalad och riven
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 röd chili, hackad

Gör så här:

  • Salta och peppra ryggbiffen. Stek den i en het panna med smör eller olja till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du som jag gillar medium rare. Låt köttet vila i några minuter innan du skär i det.
  • Under tiden köttet vilar gör du det andra.
  • Riv skalet på lime med zestjärn och pressa saften. Riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda ihop med fisksås och socker. Smaka av med ev mer fisksås, limesaft eller socker. Ställ åt sidan.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl och lägg i en stor salladskål. Häll på dressingen och vänd runt.
  • Skär morot i tändsticksstavar, strimla sockerärtor samt skiva salladslök. Lägg alla grönsaker förutom korianderbladen i salladskålen med glasnudlarna. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad.
  • Skiva sedan upp köttet och toppa glasnudelsalladen innan servering. Smaklig spis!

IMG_3857