Asiatisk wok

mar 20, 2019 | Kött, Nöt

Det här är en mina favoriträtter. Jag och min familj äter den helst på sommaren med våra vänner då den är perfekt att laga till när man är många runt bordet. Vi har ett gott öga till asiatiska smaker så därför äter vi den mer än gärna. Har vi ris hemma serverar vi det till, annars bara som den är.

Asiatisk lövbiff med grönsaker

  • 4-6 skivor lövbiff
  • 3 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1/4 pak choi
  • salladslök
  • röd chili
  • 1/2 dl sesamfrö

Marinad:

  • 1 1/2 dl sesamolja
  • 3/4 dl honung
  • 3 msk soja
  • 1 1/2 msk sambal oelek
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 pressad lime
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar

Koka riset enligt förpackningen.

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i strimlor och lägg ner i marinaden. Låt köttet marineras under tiden resten förbereds.

Skala morötterna och skölj purjolöken. Strimla grönsakerna i tunna stavar eller strimla med hjälp av en osthyvel eller potatisskalare.

Värm pannan het. Fräs köttet utan marinad i en pannan. Köttet är tunt och steks på bara någon minut. Häll resten av marinaden i köttpannan och låt koka upp.

Tillsätt alla grönsaker och fräs några minuter. Tillsätt sesamfröna och rosta dem tillsammans med allt det andra. Salta och peppra. Servera med riset.

thumbnail_IMG_6600