Asiatisk nudelsallad!

feb 10, 2022 | Vego

Asiatisk mat går alltid hem hos mina fyra barn. Oavsett vad det är. Köper vi någon gång med oss mat hem så blir det ofta sushi för det lagar vi inte så ofta. Men mest för att den vi köper är så god. Den här rätten är perfekt när man är många vid. middagsbordet. Gillar barnen inte att blanda ihop allt, servera då alla grönsaker i små skålar så kan var och en skapa sin egen sallad utifrån vad man gillar. Addera gärna till något som är en favorit hemma hos dig. 

INGREDIENSER

FÄRSBULLAR

  • 400 g tinad Anamma formbar färs
  • 0.5 gul lök
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 2 msk japansk soja
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm torkad koriander
  • 1 msk vegetabilisk olja

NUDELSALLAD

  • 250 g risnudlar
  • 1 röd paprika
  • 0.5 mango
  • 75 g sugersnaps
  • 65 g bladspenat
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.75 dl japansk soja
  • 1 msk råsocker
  • Saften från en halv lime
  • 1 msk sesamfrön

Skala och riv lök och ingefära. Kärna ur och finhacka röda chili. Häll i soja, lök, torkad koriander, ingefära och chili i färsen. Salta och peppra. Rulla till bollar.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla paprika, hacka koriander, skär mango och sugersnaps i mindre bitar. Blanda ner i nudlarna.

Häll soja, ingefära, chili, råsocker och limejuice i en skål, blanda tills sockret har lösts upp en aning.

Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, låt svalna. Häll sojablandning och sesamfrön över nudlarna och blanda runt.

Stek färsbullarna i olja.

Toppa gärna med färsk koriander, en limeklyfta och en rejäl klick vegansk sirachamajonäs. (Receptet kommer från Anamma)