Asiatisk sallad med knaprig fläskfärs!

jan 20, 2017 | Fläsk

Jag ska erkänna att fläskfärs inte hör till vanligheterna hemma hos oss men det här receptet kommer lagas fler gånger. Jag är väldigt svag för asiatiska smakar och den här kombinationen med den knapriga fläskfärsen, fisksåsen och koriandern är en fullträff. En mat som passar mer än till fredagsmyset. Lycka till!

Asiatisk sallad med knaprig fläskfärs 

  • 600 g fläskfärs
  • tumstor bit ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk mörkt muscavadosocker
  • 3 msk fisksås
  • lime, pressad juice och zest
  • 1 näve korianderstjälkar, hackade
  • neutral olja, att steka i

Till servering

  • 1 huvudcosmopolitansallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 näve korianderblad
  • 1 näve mynta
  • 1 näve rostade jordnötter
  • salladslökar, i tunna skivor
  • lime, i klyftor
  • sriachasås

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och ingefära. Stek i lite olja i 1 minut. Tillsätt sedan chiliflakes och fläskfärs och bryn tills köttet fått fin färg.
  2. Tillsätt muscavadosocker, fisksås, pressad lime och hackade korianderstjälkar. Smaka av med ev salt.
  3. Servera det steka fläsket i salladsblad. Toppa med korianderblad, mynta, jordnötter, salladslök, limeklyftor och srirachasås. Receptet kommer från Köket.

IMG_0522