ASIATISK TSATSIKI!

okt 16, 2017 | Gott och blandat

Testa att smaksätta din tsatsiki med WASABI istället för vitlök. Det får genast en lite mer asiatisk känsla och passar fint till grillat som har lite mer smaker som drar åt det asiatiska hållet. Gurkan upplevs sval mot det annars heta i chilin. Våga testa!

ASIATSIK TSATSIKI

  • 1 gurka
  • 2-3 dl tjock yoghurt
  • 1-3 tsk wasabi, beroende på hur mycket styrka du önskar
  • 1-2 tsk rostade sesamfrön
  • ev lite salt och sesamolja
  • testa även att riva i lite färsk ingefära

GÖR SÅ HÄR

  • Riv gurkan grovt på ett rivjärn.
  • Krama ur vätskan så mycket du kan.
  • Tillsätt yoghurt, wasabi och sesamfrön. Blanda runt.
  • Låt det gärna få stå och dra en stund. Servera med en god köttbit!

IMG_2649