ASIATISKA FÄRSBULLAR MED NUDELSALLAD! (receptet kommer från Anamma)
INGREDIENSER
FÄRSBULLAR
- 400 g tinad Anamma formbar färs
- 0.5 gul lök
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 0.5 finhackad röd chili
- 2 msk japansk soja
- 2 krm salt
- 2 krm peppar
- 2 krm torkad koriander
- 1 msk vegetabilisk olja
NUDELSALLAD
- 250 g risnudlar
- 1 röd paprika
- 0.5 mango
- 75 g sugersnaps
- 65 g bladspenat
- 2 msk finhackad färsk koriander
- 2 msk färskriven ingefära
- 0.5 finhackad röd chili
- 0.75 dl japansk soja
- 1 msk råsocker
- Saften från en halv lime
- 1 msk sesamfrön
Skala och riv lök och ingefära. Kärna ur och finhacka röda chili. Häll i soja, lök, torkad koriander, ingefära och chili i färsen. Salta och peppra. Rulla till bollar.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla paprika, hacka koriander, skär mango och sugersnaps i mindre bitar. Blanda ner i nudlarna.
Häll soja, ingefära, chili, råsocker och limejuice i en skål, blanda tills sockret har lösts upp en aning.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, låt svalna. Häll sojablandning och sesamfrön över nudlarna och blanda runt.
Stek färsbullarna i olja.
Toppa gärna med färsk koriander, en limeklyfta och en rejäl klick vegansk srirachamajonäs