Asiatiska köttbullar

aug 15, 2017 | Kött, Köttfärs

Mina två yngsta barn är helt tokiga i de asiatiska smakkombinationerna. Dagens middag fick därför inte förvånande högsta poäng av barnen. Mina ena son sa till mig att han gillade inte salladen, utan han älskade den. Så det här receptet kommer lagas fler gånger.

Asiatiska köttbullar med kålsallad (4 pers)

  • 500 g blandfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl valfri mjölk
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk stark sås, t.ex sambal oelek
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk olja
  • 4 portioner ris

Kålsallad

  • 5 dl riven vitkål
  • Dressing
  • 1 lime
  • 2 msk soja
  • 1 gnutta socker
  • 2 msk sesamfrön
  • en knivsudd stark sås
  • 1 tsk riven färsk ingefära

Köttbullarna

  • Sätt ugnen på 200 grader. Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå 2 minuter.
  • Sätt på riset och koka enligt anvisningarna på paketet.
  • Hacka drygt hälften av koriandern (spara resten till servering). Skala och riv ingefäran. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, koriander, ingefära, stark sås, ägg och salt.Forma färsen till bullar. Stek dem runtom i oljan i en stekpanna så det får yta. Lägg de sedan i en ugnsfast form och ställ sedan in formen i ugnen så köttbullarna lagas klart i värmen. Ca 5-10 min. Under tiden gör du salladen.

Salladen

  • Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Blanda ihop med den rivna kålen. Låt så och dra en stund.

Servera köttbullarna med sallad och ris. Smaklig spis!

20864073_10155562366597673_1670889595_n