Back on track!

mar 31, 2016 | Okategoriserade

Back on track. Idag körde vardagen igång igen. Påsklovet är slut för oss men det blir en kort vecka för snart är det helg igen. Trots en veckas ledigt så gick det bra att få upp barnen i tid. Jag tror det har med ljuset att göra. Kroppen vaknar lättare när våren kommer. Idag väntade sju ägg i hönshuset. Fantastiskt att få hämta ägg i olika färger och storlekar. 

Jag älskar frukost. Jag gillar att variera min frukost efter årstid och vad min kropp behöver just nu. Idag åt jag gröt tillsammans med barnen. Gott och mättande. Här kommer ett vinnarrecept på skrädmjöl.

Vad är då skrädmjöl? Saltå Kvarn skriver så här: ‘Skrädmjöl tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Det ger ett fint aromatiskt mjöl som passar bra till gröt och välling, i bröd och kakor.

Havre är vårt mest näringsrika sädesslag och är rikt på proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler och omättade fettsyror.

Skrädmjölsvälling och gröt passar bra till små barn men är även utmärkt till vuxna.

Mällegröt

1 port

3 msk skrädmjöl

1 dl havregryn

2 ¼ dl vatten

½ tsk kardemumma

1 msk honung lite salt

Rör om och koka i cirka 5 minuter.
Toppa med müsli som är gjord på havrekorn ”mällor”, som blandas med honung, rapsolja och lite vatten.

Låt blandningen stå i ett par dagar och rosta den sedan i ugnen. Servera med blåbärssylt.