Back on track!

feb 3, 2015 | Soppor

Efter en släng av influensan så står jag på benen igen. Jag trodde jag skulle klara mig men jag stod sist på tur efter att alla i familjen varit sjuka. Men nu är vi alla på gång igen. Som ni säkert vet har man inte så mycket matlust när man åker på en förkylning. Men en soppa jag brukar kunna sörpla i mig är tom kha gai. En perfekt soppa som går att få bra styrka i om man önskar. En annan sak jag brukar roa mig med när jag behöver få tillbaka energin är att köpa färska blommor. Testa du med!

Krya på dig i vabtider /Lina

Tom kha gai Tina Nordström

Ingredienser 2 kycklingbröstfiléer 3 schalottenlökar 2 klyftor vitlök 1 röd chili 1 citrongräs 6 kaffir limeblad 1 ingefära 3 lime 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl vatten 1,5 tsk salt 3 msk fisksås 1 knippe färsk koriander olja till stekning

Gör så här Skala löken och vitlöken och finhacka dem. Kärna ur och strimla chilin. Krossa citrongräset genom att banka på det med baksidan av ett tjockt knivskaft. 1 2 Skär kycklingen i grova strimlor eller bitar. Häll olja i en stor kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära, chili, citrongräs och kaffir limeblad. Fräs det i 2 minuter, tills löken blir mjuk. 3 Häll på kokosmjölk, vatten, limesaft, salt och fisksås i kastrullen och koka upp, låt sjuda i 5 minuter. 4 Lägg i kycklingen. Koka upp soppan igen, och sjud den i ca 10 minuter. 5 Strö hackad koriander över den varma soppan och servera direkt i soppskålar.

shutterstock_215057641