Hur ofta står man inte och ångrar sig när baconångorna sprider sig i hela huset. Kanske ingen hit när sängklädena luktar brunch. Antingen dåligt drag i fläkten eller kanske lite för hård stekning. För att slippa att krypa ner i en baconluktande säng finns ett enkelt knep som jag typ glömt bort eller inte ens tänkt på. Min pt som kom med tipset, stek baconen i ugnen istället. Lätt som en plätt och bara lite lagom med ångor plus att du får fler plattor lediga ifall du vill steka andra saker.
Sätt igång ugnen på 200 grader, gärna varmluft. Lägg ut baconskivorna på en bakpappersklädd plåt, ställ in i mitten av ugnen och tillaga i cirka 10-15 minuter.
Håll lite uppsikt på slutet. Alla ugnar fungerar olika.
Om du vill, låt det rinna av/torka till på en bit hushållspapper innan förtäring. Använder du skivat sidfläsk kan det behövas några minuter extra i ugnen eftersom det är tjockare skivor.