Baka brownie på sportlovet!

feb 24, 2015 | Bakning

Igår firade vi en vän som fyllde år och då blev det bakning på schemat. Jag kände mig inte alls inspirerad till att baka en tårta. Jag bläddrade i olika kokböcker och fann till slut ett recept i en folder från Arla. Där fann jag ett recept på brownie. Jag har aldrig bakat det, konstigt nog. Men det kommer jag göra om, så enkelt och snabbt det gick.

 

 

Brownie! Receptet gäller för 24 bitar

Ingredienser

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g svenskt Smör
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4 12 dl strösocker
  • 12 tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Röra ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver, skal av apelsin och kardemumma. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl. Recept från Arla.