Bakad havre med ingefära & äpple!

aug 17, 2021 | Bakning, Frukost, Frukt

Skolan har startat för många i vårt avlånga land. Det är dags att komma in i rutiner igen. Den här receptet på den här bakade havren fick jag av en kompis som i sin tur hittat den i en kokbok (jag vet tyvärr inte vilken). Så om du som skapat receptet läser det här inlägget vill jag säga stort TACK för den här har räddat mig många gånger. Så smidigt recept, både till frukost men framför allt till mellis när barnen kommer hem från skolan. Perfekt att förbereda och sen bara in i ugnen. Jag serverar min bakade havre i formen från Kockums Jernverk som är suverän till mycket. En riktig favorit hemma hos oss. Ett tips är att ha minst två stycken hemma för i de flesta ugnar får två av dessa formar plats på bredden i ugnen. I Samarbete med Kockums Jernverk.

Ingredienser:

  • 5 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 4 dl havredryck
  • 2 äpplen
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk kanel
  • 2,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Rapsolja
  • 2 msk honung

Serveringsförslag:

River äpple, kanel, kvarg eller yoghurt

Gör så här: 

Värm ugnen till 175°. 

Blanda havregrynen med kanel, ingefära, vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål.

Vispa ihop ägg och havredryck och rör ner havreblandningen. Riv äpplena och blanda ner. 

Smörj en ugnsform på ca 2 liter med rapsolja och häll i havresmeten. Blanda pumpafrön, sesamfrön, 2 msk rapsolja och honung och bred ovanpå havresmeten. 

Grädda i ugnen ca 25 minuter. 

Servera gärna den bakade havrekakan ljummen med rivet äpple, lite kanel och kvarg eller yoghurt.