Bananchokladbollar efter kvällsdoppet!

jul 22, 2014 | Okategoriserade

När mina barn ska baka själva väljer dom nästan alltid chokladbollar. Ibland gör vi dom ”raw”, alltså med olika torkade frukter och annat gott. Den här gången gjorde vi med banan. Der blev en god sötsak efter kvällsdoppet!

Med banan i chokladsmeten blir
chokladbollarna ännu godare!
♥ 100 gram rumsvarmt smör
♥ 1 deciliter strösocker
♥ 1 banan
♥ 3 matskedar kakao
♥ 1 1/2 tesked vaniljsocker
♥ 2 matskedar vatten eller apelsinjuice
♥ 4 1/2 deciliter havregryn
♥ cirka 1 1/2 deciliter riven kokos

Du behöver: Gaffel, 2 djupa tallrikar, bunke, sked, mått och en flat tallrik.
Gör så här: Mosa bananen med en gaffel i en djup tallrik.
2. Rör ihop smör och socker i bunken. Lägg i resten av ingredienserna kakao, vaniljsocker, havregryn, den mosade bananen och vatten eller apelsinjuice.
3. Häll upp kokos i den djupa tallriken.
4. Ta små klickar av smeten och rulla till bollar. Rulla bollarna i kokosen så att de blir täckta runt om. Lägg upp på den flata tallriken och ställ in alla bollarna i kylskåpet. Låt stå kallt i en timme. Receptet kommer från den fantastiska Johanna Westman

20140722-215356-78836112.jpg