Bästa bakade tomaterna!

jul 31, 2016 | Okategoriserade

Istället för middag hemma i värmen begav vi oss till havet för att grilla och bada. Middag vid havet är bland det bästa jag vet. Jag hade förberett allting hemma, till och med dessert var nerpackad. Det blev en god middag i dem varma blåsten. Vi åt lövbiff, kokta rödbetor/polkabetor/gulbetor, bakade tomater, kokt potatis, fetaostkräm. Till dessert blev det fromage blanc…det receptet kommer imorgon! 

Långsambakade tomater från Emma Hamberg. 

Du behöver25 st körsbärstomater
salt

svartpeppar

0,5 dl olivolja

3 msk balsamvinäger

Gör så här

Ner med allt i en ugnsfast form. Rör om ordentligt. Skjuts in i ugnen på 120 grader i 2-3 timmar.

Tomaterna kan du sedan ha i kylskåp några dygn om du vill göra dem i förväg! Men varför vänta med att sluka dem?