Bananglass toppad med hasselnötter och kokos.
När bananerna blir bruna är ofta första tanken att slänga dom men gör inte det. Frys in dom istället och gör världens godaste, snabbaste och nyttigaste glass. Enkel att smaksätta med vad du har hemma och vad du tycker om. Min favorit är hallon och chokladglass. Här kommer ett användbart recept.
Ingredienser
- Bananer
- Valfri smaksättning. Exempelvis kakao och hasselnötter, frysta bär, vanilj, dadlar, jordnötssmör eller krossade nötter.
Så gör du bananglass:
1. Frys bananerna (som är skurna i bitar)
2. Ta fram och låt tina 2 min
3, Mixa i en matberedare med smaksättning efter önskemål! (Kakao och hasselnötter, frysta bär, vanilj, dadlar, jordnötssmör eller krossade nötter.
4. Mixa till glassig konsistens, smaka av.
Servera bananglassen med
- Kokosflingor
- Bär
- Hemmagjord nyttig kolasås (se recept nedan)
Enkel och nyttig kolasås till glassen
- 10 urkärnade dadlar
- 1, 5 dl osötad mandelmjölk
Mixa dadlarna och mandelmjölken tillsammans med 2 msk kallpressad kokosolja.