Bästa bullarna!

mar 11, 2015 | Bakning

Tänk att få servera varma nybakade frukostbröd en helt vanlig torsdag. Nu kan du göra det med det här enkla receptet. Jag är periodare när det gäller bakning. För tillfälligt är jag inte så aktiv på grund av att vi inte äter så mycket bröd. Men för några dagar sedan gapade brödlådan väldigt tomt, och barnen ville gärna ha bröd till frukost dagen efter. Jag hade konstigt nog ett jästpaket i kylen (måste köpt det av ren gammal vana). Jag satte degen på kvällen som sedan fick kalljäsa över natten för att sedan bakas av på morgonen. Barnen blev glatt överraskade när det vaknade till doften av nybakat bröd (det händer i varje dag hemma hos oss).

Kalljästa frukostbullar från kokboken ”Format”.

ca 10 st

1/4 paket jäst,  tsk salt, 5 dl vatten, ca 1 liter vetemjöl.

Gör så här: Rör ut jästen och saltet i en bunke. Häll på det kalla vattnet. Rör sedan ner mjölet. Degen ska vara ganska kladdig. Täck över bunken med en handduk och ställ svalt över natten eller ca 10 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper eller i en silikonform (som på bilden). Grädda ca 20 minuter i ugnen. Njut!