Bästa pizzan ever!!!

feb 12, 2014 | Okategoriserade

Jag måste bara få dela med mig av ett grymt pizzarecept. I lördags var det mello i Linköping och barnen och jag skulle göra något extra mysigt. Vi bestämde oss för pizza, men inte vilken pizza som helst utan ”Evas pizza”. Jag fick receptet från min coach Eva på Crossfit Visby, därav namnet. Glöm vetemjöl, jäst och en kladdig deg som ska kavlas. Till pizzabotten behöver du en blomkål, två ägg och lite riven ost. Sen väljer du din favorittopping. Jag berättade inte för mina barn vad pizzan innehöll för att minimera risken att dom inte vill smaka. Jag serverade och som åt med glad aptit. Äldsta sonen åt mest bara blomkålsbotten och ville ha mer, och mer och mer. Bra betyg. Hur enkelt som helst att göra och lätt för barnen att vara med och hjälpa till. Lycka till!

Recept på Evas bästa pizza ever!

Detta behöver du:

1 blomkål

1-2 ägg

ca 100 gram ost, ta det som du gillar.

salt och peppar

Topping

Krossade tomater, vitlök och oregano. Toppa med det du tycker mest om. t.ex skinka, svamp, lök, oliver, ost, oregano.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen fint och blanda i ägg och ost. Blanda i de kryddor du föredrar.

2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 15-20 min.

3. Blanda krossade tomater, vitlök och oregano. Bred över pizzan.

4. Toppa med valfri fyllning, sätt in i ugnen igen ca 5-10 min.

Till detta är det gott med lite hemmagjord pizzasallad eller annan valfri sallad.

pizza