Biffar som du bara måste prova!

sep 23, 2014 | Kött

Ibland ligger det ett stort paket nötfärs i vår kyl. Då är frågan givetvis vad man nu ska göra med all färs. Jag har ett recept som jag sällan tröttnar på och det är biffar med mozzarella och ajvar. Skulle det mot förmodan blir några över är dessa perfekta att frysa in eller hamna i matlådan. När jag gjorde dessa igår så serverade jag biffarna tillsammans med gurkyoghurten och olika grönsaker som barnen kunde plocka åt sig och dippa i yoghurten. Testa du med!

mozzarellabiffar

Foto: Lina Lindblad

Färsbiffar med ajvar och mozzarella. (recept från Markus Aujalay)

500 g nötfärs, 3 msk ajvar relish, stark eller mild, 1/2 dl vatten, 1 gul lök, finhackad, 1 pkt mozzarellaost, skuren i mindre bitar, 1 knippa bladpersilja, finhackad, salt och peppar, olja och smör till stekning.

Gurkyoghurt: 10 cm, 2 dl matlagningsyoghurt, salt.

Gör så här: Börja med att göra yoghurten. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurt. Smaka av med salt. Blanda samtliga ingredienser till biffarna och gör ett stekprov för att smaka om det är tillräckligt med salt och peppar i smeten. Forma färsen till biffar och stek i olja och smör. Smaklig spis!