Vad passar bättre än en klassisk engelsk tradition nu när stormen S:t Jude drar in över stora delar av Sverige. Tänd ljus, ta fram filtar, duka med mormors gamla porslin och gör det där lilla extra. Duka ett klassiskt afternoon tea med sandwiches, fina bakverk och scones. Lemoncurd, lättvispad grädde rört smör och olika marmelader är givna tillbehör. Bjud in grannar, vänner, f-n och hans moster, ja alla du känner. Berätta härliga anekdoter från ”förr”. Välj ditt te med omsorg och kom för guds skull ihåg citronskivan!
Receptet gäller för 8 st
Ingredienser
- 4 skivor vitt eller mörkt formbröd
- Välj någon av fyllningarna och garnera med krasse
Ost och skinka
- Smör
- 4 skivor Kvibille Grevé
- 2 skivor rökt skinka
- 1 tsk dijonsenap
Ägg
- 1 st hårdkokt ägg
- 1⁄2 dl crème fraiche
- 1 krm salt
- 1 tsk senap
Skagen
- 1 dl räkor utan skal
- 1⁄2 dl crème fraiche
- 1 tsk senap
- 1 msk hackad färsk dill
Ost och skinka: Lägg ost på alla och skinka på två. Bred senap på skinkan. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor.
Ägg: Skala och mosa ägget. Blanda det med crème fraiche, salt och senap. Bred fyllningen på 4 brödskivor. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor.
Skagen: Hacka räkorna. Blanda dem med crème fraiche, senap och dill. Bred fyllningen på 4 brödskivor. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor.
Bilderna kommer från www.arla.se och https://gracespace.org.uk