Blåbärstider!

aug 6, 2014 | Okategoriserade

För en stund sen kom Karin hem efter en skogspromenad med gammelmormor. Hon hade en korg med blåbär med sig tillbaka. Jag började genast fundera på olika pajer vi kunde göra till kvällen, men tio minuter senare kommer hon in och korgen är tom. Hm, undrar vem som norpat alla blåbär? Jag får nog ge mig ut o skogen själv om det ska bli någon kaka till kvällen. Här kommer ett recept som jag kommer göra isåfall!

Vit chokladkaka med blåbär och citron

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
florsocker
3 dl blåbär
100 g + 50 g vit choklad
1 citron, rivet skal
1 msk pressad citon
Tillbehör
1 dl blåbär
vaniljglass

Tillagning: 10 min + 25 min i ugn

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret.

2. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö choklad och blåbär på kakan.

4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker. Servera med blåbär och glass.

Recept från Allt om mat

20140806-162434-59074912.jpg