Black Garlic – Snart i en Östenssonsbutik nära dig!

sep 20, 2013 | Okategoriserade

Egentligen är Black Garlic helt vanlig vitlök – utan alla de klassiska vitlöksdragen. Den dåliga andedräkten, den lätt stickande doften och något fräna smaken saknas helt hos delikatessen. Däremot tar Black Garlic absolut inte ut den vanliga vitlöken på något sätt, inte heller kan den ersätta vitlöken som ingrediens. Vitlök och Black Garlic är två helt olika smaker och ingredienser, helt oberoende av varandra. Black Garlic ger bara ett nytt, djupare och något mörkare ansikte till vitlöken som vi hittills har känt den.

Black Garlic är 100% naturligt framställt, helt utan tillsatser och fritt från konserveringsmedel. Kort och gott innehåller den bara en enda ingrediens – vitlök.

Black Garlic framställs genom att vanlig vitlök får åldras under en månads tid i en speciell fermenteringsugn under hög värme. Under den tiden utvecklar den en mörkare färg, mjukare konsistens och sötare smak.

Men Black Garlic är inte bara spännande och gott,utan även nyttigt. Inom Taoismen trodde man att Black Garlic kunde skapa odödlighet, något som idag såklart inte kan garanteras.

Däremot är en enda lök är laddad med nästan dubbelt så mycket antioxidanter som vanlig vitlök. Black Garlic innehåller även så kallat S-Allycysteine, en helt naturlig antioxidant och ett naturligt antibiotika. Vanlig vitlök har liknande egenskaper, men forskning har visat att just den här typen av Allycysteine lättare tas upp av kroppen – och det är endast i Black Garlic som detta finns.

Rödbetstoast med black garlic

4 Personer

1 kokt rödbeta

4 skivar rostade surdegsbröd

8 klyfter Black Garlic

150g getost – mjuk

Balsamico-creme

En näve hackad gräslök

En näve hackade valnötter

Gnid en klyfta Black Garlic på varje skiva rostat bröd. Fördela getost på varje toast följt av skivad rödbeta. Skär de återstående fyra klyftor Black Garlic och lägg på toppen. Tillsätt valnötter,ringla över balsamico, toppa med hackad gräslök.

Produktinformation, recept och bild från www.black-garlic.se