BLIXTSNABB ÄPPELPAJ UTAN ”vanligt socker”!

sep 13, 2019 | Bakning

Det finns så många inspiratörer där ute. Här kommer ett tips från @ekotipset på instagram som jag rekommenderar att börja följa direkt.

Det här receptet föll jag pladask för. Jag blev nyfiken eftersom det inte innehöll socker och smör. Jag testade att servera det till två av mina barn och deras kompis som mellanmål. De åt pajen som den var. Inget tillbehör i form av vaniljsås. De gillade den så mycket att de ville skriva ut receptet och ta med det till skolan så köket kan göra det som mellis. Det måste jag säga är ett bra betyg. Imorse fanns det lite kvar som jag hade åt till frukost toppat med kvarg och keso. En bättre start på dagen är svårt att få. Testa du med!

DU BEHÖVER: (använd så mycket ekologiska produkter du bara kan)
• Svenska äpplen, 4-6 medelstora
• Havregryn, 8 dl
• Kokosolja, 1 dl
• Urkärnade dadlar, 16 st
• Vaniljpulver, 1 tsk
• Kardemumma, 1/2 msk
• Ceylonkanel, 1/2 msk
• Salt, 2 krm
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa alla ingredienser grovt eller slätt, beroende på hur du vill ha det. Använd mixerstav för att putta ner ingredienserna mot knivarna.
3. Skär upp äpplen och lägg i en form.
4. Häll över pajdegen över äpplena.
5. Ställ in pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter.
6. Klart! ✨
Ät den som den är eller servera med glass eller vaniljsås. ?
Jag använder höghastighetsmixern Vitaboost från Bosch som snabbt maler ner dadlarna så man slipper klumpar. Ingen kan ana att den inte innehåller tillsatt socker! ?
BONUSTIPS: Med pajdegen kan man koka sagolikt god gröt också! ?

IMG_7489 IMG_7516

Så gott ???