Blomkål eller risifrutti!

sep 3, 2015 | Bakning, Gott och blandat

I pausen på aktiviteten väljer sonen att äta blomkål istället för frukten som är med. Barnen runtomkring äter smörgåsar, risifrutti eller frukt. Jag undrar lite nyfiket vad föräldrarna runt oss tycker. Att vi tvingar i ungen blomkål? Han har valt det helt själv. När jag ställer fram varma rödbetor, blomkål eller broccoli till middagen slukar han dessa grönsaker. Jag tycker det är så kul att han föredrar dessa favoriter före en vanlig gurka. Han äter dom gärna råa. Men det har inte alltid varit såhär. Det har varit perioder då bara gurka och majs hägrat på barnens tallrikar. Men jag har inte gett upp utan ställt fram broccoli, blomkål och annat. Plötsligt händer det. Broccolin är slut innan jag ens hunnit fram till skålen. Jag vet inte varför, det kanske är något med smaklökarna eller så är han bara nyfiken på mat. Han och jag brukar leka ”gissa kryddorna i maten”. Han brukar sätta flera stycken vilket är imponerande för en 6-åring och då är det inte salt och peppar jag pratar om. Igår lärde han sig färsk salvia.

Men från Salvia till något helt annat…glass på kvarg.

Glass på kvarg – Lätt som en plätt!
Du behöver:
1 förpackning kvarg, t ex nötchoklad
Lite valfria bär eller frukter
Eventuellt lite hackad mandel eller hasselnöt
Gör så här:
Skeda ur kvargen och lägg det i ett glas eller portionskål.
Ställ in i frysen ca 1 h. När kvargen har fått glasskonsistens, ta
ut den och toppa med bär eller frukt och nötter. Nyttig, enkel
och god dessert eller mellanmål.
IMG_9266.JPG