BLOMMANDE LÖK!

jan 12, 2018 | Vego

För några dagar såg jag det här receptet och kände att jag måste bara testa. Men jag har gjort en lite nyttigare variant. Istället för att fritera löken så kör jag den i ugnen. Jag har en son som älskar lök så det här blir perfekt lördagssnacks. Servera med din favoritdipp!

BLOMMANDE LÖK

Du behöver:

  • En stor lök

Panering:

  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl ost
  • 1 krm salt
  • 1 msk matolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär av stjälken av löken, ca 1 cm. Jämna sedan till rotdelen med hjälp av kniven.
  • Skär sedan löken i klyftor. Skär INTE rakt igenom utan stanna 1 cm ovanför roten. Fortsätt sedan att skära klyftorna i ca 1 cm breda.
  • Skål 1: Knäck ägget och vispa runt.
  • Skål 2: Blanda ihop mjöl och kryddor.
  • Skål 3: Rör ihop ströbröd, riven ost, salt och olja.
  • Steg 1: Vänd löken i ägget, hjälp gärna till med en pensel för att se till att bladen är täckta med ägg.
  • Steg 2: Vänd löken i mjölblandningen. Tänk på att det inte ska kännas degigt utan mjölet ska bara täcka bladen.
  • Steg 3: Vänd löken en gång till i ägget.
  • Steg 4: Vänd löken i ströbrödsblandningen. Se till att vända runt ordentligt.
  • Lägg sedan löken i en ugnsfast form. Ställ in formen i ca 20 minuter, 200 grader.
  • Servera direkt med din favodipp!

IMG_3929

IMG_3943