Tunnbröd med Zetas BreOliv & Bönröra
Den här bönröran med BreOliv som ingrediens är perfekt att fylla en matigare macka med.
Eller som huvudingrediens till salladen, tillbehör till middagen eller doppa chips i.
Ingredienser
1/2 dl pinjenötter
2-3 rostade paprikor (jag använde färdigrostade på burk)
1 förpackning/burk färdigkokta kidneybönor, ca 380 g
2-3 skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 rödlök, skalad och fint hackad
1 tsk timjan
1 tsk oregano
2 msk BreOliv från Zeta
1/2 lime, saften
1 förpackning färdigkokta blandade linser, ca 380 g
ev salt & peppar
Lunchtips: Tunnbröd, en näve bladspenat, bönröra, BreOliv.
Gör så här:
- Mixa paprika, pinjenötter tillsammans. Tillsätt sedan bönor och fortsätt mixa.
- Tillsätt vitlök, rödlök, kryddor, BreOliv, limesaft. Mixa igen. Rör ner de avrunna linserna.
- Smaka ev av med salt och peppar om du tycker det behövs.
- Lunchtips: Bred ett tunt lager med BreOliv på tunnbrödet, sprid ut hälften av bladspenaten, klicka ut bönröran och lägg på resten av spenat. Rulla ihop brödet i ett smörgåspapper. Perfekt som lunch eller utflyktsmat. Lycka till!