BÖNRÖRA MED BreOliv!

apr 13, 2018 | Gott och blandat, Vego

Tunnbröd med Zetas BreOliv & Bönröra

Den här bönröran med BreOliv som ingrediens är perfekt att fylla en matigare macka med. 

Eller som huvudingrediens till salladen, tillbehör till middagen eller doppa chips i. 

Ingredienser

1/2 dl pinjenötter

2-3 rostade paprikor (jag använde färdigrostade på burk)

1 förpackning/burk färdigkokta kidneybönor, ca 380 g

2-3 skalade och finhackade vitlöksklyftor

1 rödlök, skalad och fint hackad

1 tsk timjan

1 tsk oregano

2 msk BreOliv från Zeta

1/2 lime, saften

1 förpackning färdigkokta blandade linser, ca 380 g

ev salt & peppar

Lunchtips: Tunnbröd, en näve bladspenat, bönröra, BreOliv.

Gör så här:

  • Mixa paprika, pinjenötter tillsammans. Tillsätt sedan bönor och fortsätt mixa.
  • Tillsätt vitlök, rödlök, kryddor, BreOliv, limesaft. Mixa igen. Rör ner de avrunna linserna.
  • Smaka ev av med salt och peppar om du tycker det behövs.
  • Lunchtips: Bred ett tunt lager med BreOliv på tunnbrödet, sprid ut hälften av bladspenaten, klicka ut bönröran och lägg på resten av spenat. Rulla ihop brödet i ett smörgåspapper. Perfekt som lunch eller utflyktsmat. Lycka till!

IMG_4595