Ett gott sätt att ta tillvara på torra lussekatter. Servera med lättvispad grädde och lätt tinade frysta lingon för lite syrlig smak.
Ingredienser för en liten form för 2-3 pers
Smet
- 15 g smör
- 1/2 vaniljstång
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl mjölk
Brödpudding
- 2 stora lussekatter
- 5o g mjölkchoklad
- 50 g mandelmassa
- Ev En näve russin
Servering
- En näve frysta lingon
- 2 dl grädde, lättvispad
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull. Dela vaniljstången (spara den andra halvan till annat bak) och skrubba den tillsammans med strösockret.
- Vänd ner ägg, grädde, mjölk och smöret i sockret. Rör runt.
- Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Pensla en ugnsform med smör.
- Dela lussekatter i lagom stora bitar och lägg i formen. Riv över mandelmassa och blanda i grovhackad mjölkchoklad och ev russin om du vill. Blanda runt det lite.
- Häll över smeten och se till att bullarna suger åt sig av.
- Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Servera med lättvispad grädde och någon tinade lingon.
Receptet är inspirerat efter Roy Fares recept.
