BRUSCHETTA!

jul 18, 2019 | Gott och blandat, Vego

 

Bruschetta kommer från centrala Italien och äta ofta som antipasto eller tilltugg. En mycket omtyckt rätt med ett knaprigt bröd toppat med tomater och basilika som passar perfekt som en liten förrätt eller ett tillbehör till soppa eller pasta. Välj gärna mogna tomater. 

BRUSCHETTA

  • 8 skivor baguette
  • 3 + 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk vit balsamvinäger (röd går bra men blir inte lika snyggt)
  • 4 tomater
  • 1 salladslök eller 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka basilika
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Parmesanost

Gör så här:

  1. Stek brödskivorna i olivolja tills de blir gyllene och krispiga. Ta upp och gnid ytan med en halverad vitlöksklyfta.
  2. Skär tomaterna i små bitar, hacka basilikan grovt och skiva salladslöken fint. Blanda tomater, basilika, salladslök, olivolja och balsamvinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela tomathacket på brödskivorna precis före servering, annars blir de mjuka och blöta.
  4. Garnera med färsk basilika och riv lite parmesanost över.