Bulgursallad med halloumi, grönkål och aprikoser!

apr 28, 2019 | Vego

IMG_7076
Bulgursallad med halloumi, grönkål och aprikoser
Du behöver:
2 dl Grov bulgur
150 g Grönkål
1 st Citron
50 g Torkade aprikoser
100 g Valnötter
0,5 st Gurka
250 g Körbärstomater
1 dl Hackade örter, t ex mynta, persilja och dill
2 pkt halloumi
3 dl Yoghurt
5 msk Olivolja
Salt och svartpeppar

Gör så här 
Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Repa grönkålen, skär den i mindre bitar och massera med saften av citronen.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt. Tärna aprikoserna, tomaterna och gurkan.
Skiva halloumin i skivor och stek dem gyllenbruna på bägge sidor i en varm panna. 
Blanda bulgur med aprikoserna, gurkan, tomaterna, grönkål och örter. Häll på ca 3 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg upp på fat och servera med halloumi, yoghurt och eventuellt valfritt protein.