Bullarna och jag har inte rätt kemi!

nov 4, 2016 | Okategoriserade

Jag känner många som är fantastiskt bra på att baka bullar och som har ett ”hemligt” recept de använder. Bullarna är lika perfekta varje gång. 

När jag bakar bullar får jag alltid börja med att leta upp ett recept för jag kommer aldrig ihåg vilket jag använde senaste gången (för säkert 5 månader sedan). Jag är alltid på jakt efter det ultimata receptet. De ser alltid olika ut för jag har ingen rutin på någon speciell ”bullsnurra”. 

Jag upplever att jag aldrig riktigt får till mina bullar som alla andra får. Vad har de för knep må tro? De blir goda och så men det är alltid något som kunde varit lite bättre. Jag är vassare på själva matdelen, där kan man laga till en rätt på en höft och krydda lite extra och tillsätta lite mer av allt om man vill. Med bakning pratar vi gram. Det får varken vara mer eller mindre eller lite på en höft för då kan hela kakkalaset gå åt h-e. Då kan vad som helst hända, vilket jag tycker är kul. En överraskning helt enkelt men då kan man inte räkna med perfekt resultat. Bakning handlar om ren och skär kemi. Jag och bullarna har inte hittat rätt kemi än, men jag jobbar på det.  

Receptet på bullarna jag bakade den här gången hittar du här