BULLE MED BULLENS DAG! (med twist)

apr 9, 2019 | Bakning


Jag hade inte hört talas om den här bullen men vill såklart testa. Jag gjorde en ”vanlig” fralla med en chokladboll i. För att få till twisten stoppade jag bullen i våffeljärnet några minuter. Det blev en god toast som mycket väl skulle kunna serveras med en kula glass om man vill festa till det.

Fakta: Bulle med bulle

Bulle med bulle – en chokladboll och en urgröpt fralla, rätt och slätt. Traditionen sträcker sig långt tillbaka i Skåne, kanske ända till 1930-talet. Själva bulle med bulle-dagen drogs dock i gång 2014 av Helsingborgaren Daniel Glantz Persson. Sedan dess har ryktet vuxit och numera kan man till och med köpa bakverket på österrikiska och tyska konditorier, men då under namnet Schwedenbomben-Semmel.

Det visade sig snart att det många trodde var något skolelever åt på 1980-talet var en kaka som kan dateras ända tillbaka till 1943 i Helsingborg och alltså har funnits riktigt länge i Sydsverige.

BULLE MED BULLE 

Du behöver till fyra pers.

  • 4 st frallor
  • 4 st chokladbollar

Gör så här:

  • Dela frallorna. Lägg en chokladboll med varje underdel och tryck ut chokladbollen så den täcker hela underdelen av frallan. Lägg på locket. Vips, så har du en ”Bulle med bulle” klar att förtäras. Önskar du en varm och plattare ”bulle med bulle” så lägger du den i våffeljärnet mellan bakplåtspapper några minuter. Lycka till!

IMG_6971

Klassisk ”bulle med bulle”.

IMG_6975

Gräddad ”bulle med bulle” i våffeljärn.