Cake pops!

feb 14, 2017 | Okategoriserade

Dessa runda små bakverk satte jag tänderna i för första gången idag. Roliga och ganska enkla att göra trots att det lätt blev lite kladd på slutet. En kul detalj på att kalas eller på brunchen eller varför inte som avslutning på en middag. På barnkalas rekommenderar jag att göra ganska små för de är ganska mäktiga.

350-500 g färdig sockerkaka eller ett paket ballerinakakor.

150 g färskost till sockerkakan eller ca 50 g till kakorna.

300 g vit eller mörk blockchoklad 

träspett 

strössel till garnering

Mixa sockerkakan med färskosten av philadelphiatyp till en fast och smidig deg. Eller krossa kakorna till smulor i en mixer, blanda ner färskost så att degen får en mjuk men fast konsistens

Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.

Smält blockchokladen. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.

Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller oasis så att de står stadigt. Låt stelna i kylen.

IMG_0844