Cakepops!

jan 25, 2014 | Okategoriserade

cake-pops-cakepops-baka-bakelse-kaka-kakor-inspiration-figurer-001

Lite skön inspiration till helgens pyssel. Om du ska ha barnkalas. Gör cakePops. En uppskattad liten kaka i form av någon rolig figur. Här kommer ett förenklat recept men en bra grund. Sedan är det bara fantasin som sätter gränserna. Kom igen nu. Popa till kakorna!

Ingredienser

 30 st
  • 1 sockerkaka (à ca 500 g, gärna citron- eller chokladsmak)
  • 150 g färskost av philadephiatyp
  • 300 g vit eller mörk blockchoklad
  • träspett
  • strössel till garnering

Så här gör du

 
  1. Mixa sockerkaka, gärna med citron- eller chokladsmak, som har svalnat helt. Blanda med färskosten av philadelphiatyp till en fast och smidig deg.
  2. Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.
  3. Smält blockchokladen. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
  4. Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller oasis så att de står stadigt. Låt stelna i kylen.

TipsCake pops är lite pyssligt att göra. Ett snabbare alternativ är att sätta marshmallows på spett, dippa i choklad och rulla i strössel.

   cake-pops-cakepops-baka-bakelse-kaka-kakor-inspiration-figurer-002 cake-pops-cakepops-baka-bakelse-kaka-kakor-inspiration-figurer-003 cake-pops-cakepops-baka-bakelse-kaka-kakor-inspiration-figurer-009