Cheesecake med räkor och kavring i glas

apr 2, 2021 | Havet, Högtider, Midsommar, Påsk, Skaldjur

4 skivor mörk skånsk kavring + 1 msk smör

2 tsk brödkrydda

300 g räkor, med skal

1 liten rödlök

3 ansjovisfiléer

2 msk gräslök, finskuren 0,5 citron, skalet

1 dl naturell kesella

1 dl crème fraiche

dill, till garnering

 Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.
  2. Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen.
  3. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål.
  4. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.

Recept från Tina Nordström

IMG_6931