Chèvre chaud – gratinerad getost!

apr 9, 2014 | Gott och blandat, Vego

Chèvre är en av mina favoritostar och jag har gärna en bit liggande i kylskåpet. Den är god till så mycket. I salladen, på pizzan, lasagnen, smaksättare i såsen mm.
Fransk getost, chèvre, är en vitmögelost, oftast i form av en smal cylinder. Färgen är ljus och konsistensen något krämig. Chèvre är franska och betyder just ’get’. Det är alltså en allmän benämning på getost.
I veckans annonsblad kan du fynda just getost! 3-2-1 Go, go, go!
Chèvre chaud – gratinerad getost
Här kommer receptet till 4 pers
4 skivor bröd
4 skivor chèvreost, ca 1 cm tjocka
2 msk flytande honung
80 g sallad, t ex ruccola och bladspenat
1 rödlök
12 st coctailtomater
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 g valnötter
svartpeppar, helst nymalen
smör till stekning

Tillagning

1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme.2. Skär av kanterna på brödskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.

5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

www.tasteline.se Recept: Mattias Montin Foto: Gunnar Magnusson
chevre chaud