Chiapudding deluxe

apr 15, 2016 | Frukost, Gott och blandat

Började denna sköna fredag med en galet god chiapudding smaksatt med kakao och jordnötssmör! Den skulle lätt kunna vara dessert efter en god middag, toppad med lite grädde och bär. Ingen skulle nog känna någon skillnad på ”äkta” och denna mer nyttiga variant. Sen körde jag barnen kors och tvärs innan jag landade på min sons idrottslektion. Dagens lektion hette ”Fångarna på Fortet”. Olika stationer med olika moment, allt från armgång, sälgång, till att själva agera klocka. Alla var fint röda och svettiga efter lektionen. Kul att få hur alla tar sig an uppgiften och att alla 6-7 åringar genomför lektionen med bravur. Kanske hade varit lite skillnad om det varit med råttor och spindlar på stationerna. Bra jobbat Tobias, vår gympalärare.

Jag gillar ett program som just nu går på Svt, ”Gympaläraren”. Snälla kolla om du inte har gjort det. Det berör verkligen alla. Kalle Zackari Wahlström vill få skolungdomar att röra på sig mer. I nya serien Gympaläraren återvänder han till sin gamla högstadieskola för att peppa eleverna både på och utanför gympalektionerna. En utmaning som visar sig bli det svåraste han någonsin gjort.

Recept på chiapudding de Luxe! 2 port. 

  • 2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 1 banan
  • 3 msk chiafrön
  • 1 msk raw kakao
  • Toppa med ca 1msk osötat jordnötssmör

Mixa ihop allt utom jordnötssmöret. Låt stå och svälla ben stund innan du lägger upp i skålar eller glas. Toppa med nötsmöret och kanske lite bär eller frön. Valet är ditt! Galet gott som funkar som frukost, mellis eller dessert.

shutterstock_325199315