ÄLSKAR DU OSTBÅGAR?
Då är det här receptet för dig. Perfekt som snacks eller härlig middag.
CHICKEN NUGGETS MED CHEESE DOODLES
5-6 st kycklingfiléer
3/4 av påsen med ostbågar, 225 g ( ät upp resten ?)
4-5 msk senap
1-2 tsk vitlökspulver
salt & svartpeppar
Två förslag på dipsås
1.
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, riven.
Rör ihop och smaka ev av med salt.
2.
2 dl crème fraiche
1 dl mango chutney
Rör ihop.
Servera med ris, sallad och valfria grönsaker
GÖR SÅ HÄR:
- 1. Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta händerna. Häll ostbågarna i en skål, krossa till ett grovt pulver med hjälp av händerna. Blanda med vitlökspulver och ev svartpeppar.
- 2. Skär kycklingfiléerna i strimlor, blanda med senapen och vänd i ostbågspulvret. Sprid ut i en ugnsfast form. Använd gärna plasthandskar när du hanterar kycklingen, om inte var noga med handhygienen.
- 3. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Baka kycklingbitarna 20 minuter i ugnen i 200 grader. Servera med en eller flera dipsåser och goda grönsaker. Tips! Servera kycklingen och riset i salladsblad.