CHILI CON CARNE!

okt 15, 2018 | Kött

En matig chili med goda rotgrönsaker och härliga bönor. Servea gärna med ”crack bread” som du hittar i länken under receptet. Det här är en perfekt rätt om man är många att värma sig med nu när hösten är på ingång.

CHILI CON CARNE, 6 PERS

  • 500 gram blandfärs
  • 2 förpackning krossade tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk salt
  • olivolja
  • 200 gram morötter
  • 1 dl vatten
  • 1 förpackning bönor, vita
  • 2 st persiljerot
  • 3 klyfta(or) vitlök
  • 2 st röd lök(ar)
  • 1 st kålrabbi
 

Gör så här:

 

  • 1. Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter.
  • 2. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och fräs ett par minuter.
  • 3. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter.
  • 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer.