En matig chili med goda rotgrönsaker och härliga bönor. Servea gärna med ”crack bread” som du hittar i länken under receptet. Det här är en perfekt rätt om man är många att värma sig med nu när hösten är på ingång.
CHILI CON CARNE, 6 PERS
- 500 gram blandfärs
- 2 förpackning krossade tomater
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk spiskummin, malen
- 2 tsk sambal oelek
- 2 tsk salt
- olivolja
- 200 gram morötter
- 1 dl vatten
- 1 förpackning bönor, vita
- 2 st persiljerot
- 3 klyfta(or) vitlök
- 2 st röd lök(ar)
- 1 st kålrabbi
Gör så här:
- 1. Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter.
- 2. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och fräs ett par minuter.
- 3. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter.
- 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer.