Chiliräkor!

jul 10, 2017 | Skaldjur

20046014_10155438858652673_787151816_n

Varje sommar äter vi dessa chiliräkor med eller utan bröd. Gärna som tilltugg till en god öl eller ett glas bubbel. Anpassa mängden chili med mur mycket styrka du önskar. Det går lika bra att använda färska som frysta räkor. Vi varierar receptet med att krydda även med ingefära om vi har det hemma. Lycka till!

CHILIRÄKOR, 4 port

  • 400 skalade räkor
  • 1 färsk röd chili eller sambal olek
  • 3 vitlöksklyftor
  • ev 2 tsk riven färsk ingefära
  • stek i olja eller smör
  • rostbröd till fyra personer.

Kärna ur chilin och skala vitlöken. Finhacka chili och vitlök. Fräs chili, vitlök, ingefära i smör eller olja i en stekpanna ca 1 min. Lägg i räkorna och stek den ca 1 min på varje sida. Smaksätt med salt! Toppa gärna med persilja! Servera med bröd som du stekt i samma panna för att suga upp de sista smakerna.

19875993_10155438947952673_1966311688_o

19859229_10155438947912673_2017471107_o

19965094_10155438859752673_2113214152_n