Chockrosa tunnbröd! Nyfiken!

nov 13, 2014 | Bakning

Jag blev överlycklig när jag hittade det här receptet på råsmart. En vän till mig på Facebook tipsat om den här bloggen/hemsidan. Jag blev genast nyfiken på dessa rosa tunnbröd. Jag hade köpt alla ingredienser utom rödbetsmjöl, det fanns inte att få tag på. Jag valde därför att använda rödbetsjuice som hälften av vätskan i receptet. Upplevelsen av att knåda en deg bakat på rismjöl som dessutom är chockrosa är lite som att leka med trolldeg. Tunnbröden blev jättegoda. Barnen tyckte det var kul att äta rosa bröd. Vi åt tacos till middag och hade tunnbröden som wraps. Jag kan verkligen rekommendera dessa härliga tunnbröd/frallor som lyser upp höstmörkret.

Grunddeg, frallor och tunnbröd Receptet kommer från www.rasmart.se

8-10 frallor/tunnbröd

½ jästpaket

1 tsk honung

1 tsk salt

2 msk olivolja

4 dl vatten (eller rödbetsjuice)

2 msk fiberHUSK

250 gram rårismjöl eller vanligt rismjöl

Rör ihop jäst, honung, salt, olja och vatten. Rör ner fiberHUSK och låt det svälla något. Rör sedan ner mjölet och knåda degen en stund. Låt jäsa i 30 minuter, dela sedan upp degen i 8-10 bitar. Rulla till bollar eller kavla ut till tunnbröd. Lägg på en bakplåtspappersbeklädd plåt och grädda i cirka 15 minuter (tunnbröd) 25-30 minuter (frallor). Ugnen på 200 grader.

 

IMG_2865.JPG

IMG_2858.JPG